What Is The Best Way to Reheat Ribs?

Jaký je nejlepší způsob Ohřívat žebra?

Posted on: January 18, 2023



Po vaření nebo večírku je často zbytky jídla, které nepoznáme, co s tím uděláme. Zatímco budete chtít bezpečně uložit a jíst později, jeden z největších obav se ztrácí původní chuť, zejména s některými potravinami jako žebra, které se mohou obrátit na dried-out nepořádek, když znovu vyhřívaný. Tak jak přehřát žebírka, aniž bys je vysušen?

Po vaření nebo večírku často zůstávají zbytky jídla, se kterými nevíme, co dělat. I když je chcete bezpečně uložit a sníst později, jedním z největších strachů je ztráta původní chuti, zvláště u některých potravin, jako jsou žebra, která se při ohřívání mohou změnit ve vysušený nepořádek. Jak tedy svá žebra ohřát, aniž byste je vysušili?

Správný způsob, jak si prohřát žebra

Ohřívání žeber není přehnaně složité a ve skutečnosti je docela snadné zachovat si tu čerstvou chuť olizovat prsty i po ohřátí. Existují však určité faktory, které byste měli zvážit, včetně způsobů skladování a způsobu, jakým je ohříváte.

Jak správně skladovat žebra

Způsob, jakým skladujete zbylá žebra, bude diktovat výsledek po opětovném zahřátí. Abyste se vyhnuli vysychání žeber a získali ze zbylého regálu to nejlepší, je důležité, abyste zajistili, že vámi preferovaný způsob skladování vám umožní zablokovat co nejvíce vlhkosti.

Zde je několik základních tipů, které vám pomohou při skladování zbylých žeber:

  • Nenechávejte svá žebra dlouho otevřená. Dejte je co nejdříve do lednice. Je to proto, že čím déle je vaše maso chlazené, tím rychleji se pravděpodobně vytvoří kolonie bakterií, jako je stafylokok, což zkrátí jeho životnost.
  • Při chlazení zabalte žebra do fólie, pečícího papíru nebo je uchovávejte v sáčku na zip nebo dokonce vakuově uzavřeném sáčku. To pomůže minimalizovat ztrátu vlhkosti.
  • Pro lepší výsledky se také doporučuje nakrájet žebra na jednotlivé porce o velikosti porce.

Jak ohřát žebra, aniž byste je vysušili

Existují různé metody, které můžete použít k ohřátí žeber, včetně mimo jiné použití trouby, zařízení sous vide, fritézy a parního hrnce. Nyní se podíváme na čtyři hlavní způsoby, jak můžete svá žebra ohřát a přitom si zachovat lahodnou a svěží chuť.

1. Ohřívání žeber v troubě

Postup:

  • Předehřejte troubu na teplotu přibližně 250 ˚F.
  • Pokud jste žebra vařili tak, že je potřete omáčkou, přidejte další vrstvu omáčky, aby maso zůstalo vlhké, nebo přidejte trochu tekutiny, jako je vývar, kolu nebo pivo.
  • Umístěte zbylá žebra do pánve a zakryjte fólií.
  • Chvíli je vařte a poté odstraňte fólii a vařte dalších 10 až 15 minut. To pomůže omáčce zkaramelizovat a dodá kůře trochu křupavosti.
  • Vyjměte a podávejte za tepla.

2. Jak ohřát žebra v parním hrnci

Toto je naše druhá metoda, kterou můžete použít k zahřátí žeber, aniž byste je vysušili, zatímco vytvoříte trochu podlévací tekutiny.

Jak na to:

  • Do velkého hrnce nalijte čtvrt šálku jablečného džusu, piva nebo hovězího vývaru a zahřejte do varu.
  • Zbylá žebra vložte do parního koše a přikryjte pokličkou.
  • Vařte v páře asi 30 minut nebo dokud nebude správně hotová.
  • Tekutinu, která vám zbyla na dně hrnce, okořeňte, zamíchejte a potírejte jí žebra.

3. Pomocí metody sous vide

Jedná se o metodu, kdy maso ohříváte bez dalšího vaření pomocí horké vodní lázně.

Jak ohřát žebra metodou sous vide:

  • Po vyjmutí žebírek z lednice je nechte několik minut odpočívat, dokud nedosáhnou pokojové teploty.
  • Pokud jste je neskladovali ve vakuově uzavřeném sáčku, přendejte je do jednoho a pečlivě uzavřete.
  • Naplňte sous vide vanu vodou a zahřejte stroj na teplotu až 329 °F (165 °C).
  • Ponořte sáčky obsahující zbylá žebra do sous vide stroje a nechte ho nějakou dobu sedět (45 minut na palec tloušťky žeber).
  • Podávejte připravené.

4. Ohřejte žebra ve vzduchové fritéze

Co dělat:

  • Předehřejte si fritézu na teplotu 350 °F (177 °C).
  • Vložte žebra do fritézy. Nejprve je doporučujeme nakrájet na menší kousky, pokud se jedná o velké kusy, protože přetížení fritézy může zastavit cirkulaci horkého vzduchu a některé se nakonec neohřejí.
  • Přidejte jednu polévkovou lžíci oleje a vařte asi 3–4 minuty. Olej pomůže zabránit vysychání žeber a zároveň vytvoří křupavou kůru.

Jak skončíme

Zatímco žebra se dají jíst i studená, většina z nás si zbylá žebírka raději přihřeje, což bylo v minulosti výzvou. Výše uvedené metody jsou některé z metod, které můžete použít k ohřátí zbylých žeber a obnovení chuti prvního dne, aniž byste riskovali, že budete mít suchá žebra. Je však důležité poznamenat, že vzduchová fritéza nefunguje dobře s mokrým jídlem, což znamená, že není vhodná pro žebra dříve namočená v omáčce. Při použití vzduchové fritézy se doporučuje suché otření.

Podívejte se na několik dalších článků o uzených žebrech:
Jak vyrobit 3-2-1 uzená žebra a proč byste to měli dělat
Můžete zmrazit uzená žebra?
Dětská záda vs. náhradní žebra: Co potřebujete vědět o vepřových žebrech

Abychom vám pomohli dále v procesu stát se pitmasterem, vytvořili jsme e-knihu zdarma:

Naučte se tipy a triky grilování, od výběru nejlepšího grilu a udírny až po nejlepší kusy masa pro začátek. Přečtěte si také techniky a tajemství pit mastera, abyste dosáhli dokonalé chuti.

+ 20 bezplatných receptů a tabulka párování dřeva na kouření!

A bonusový průvodce vnitřní teplotou!

<< Stáhnout e-knihu zdarma >>