How to Properly Season Ribs Overnight and Best Rub

Jak správně Sezóna žebra přes noc a Nejlepší Rub

Posted on: January 18, 2023



Správné kořenění masa má obrovský rozdíl v jeho chuti. Například žebra jsou chutná, když jsou správně vařená, ale při převaření se mohou snadno stát suchými a tvrdými. Řešením je ochucení přes noc, aby maso absorbovalo veškerou chuť koření před vařením.

Správně okořeněné maso má velký vliv na jeho chuť. Například žebra jsou lahodná, když jsou správně uvařená, ale při převaření mohou být snadno suchá a tvrdá. Řešením je okořenit je přes noc, aby maso absorbovalo veškerou chuť koření ještě předtím, než se uvaří. Pokud jste hledali, jak správně kořenit žebra, abyste je proměnili z lahodných na úžasné „nezapomenutelné, epické, o těchto žebrech si lidé budou povídat“, zde je návod, jak na to.

Jak kořenit žebra přes noc

Žebra se ochucují poměrně jednoduše, ale nejprve je na to musíte připravit. Zkontrolujte žebra, zda stále obsahují membránu nebo ne. Ponechání membrány bude mít za následek tvrdá, suchá žebra, která si při vaření nebudete užívat.

Připravte žebra tak, že nejprve odstraníte membránu z vnější části stojanu. Pro usnadnění tohoto procesu lze použít odřezávací nůž. Druhou rukou jemně stáhněte membránu z žeber. Membrána se může po částech odtrhnout, proto ji odstraňte celou. Poté žebra překrojte napůl a položte je spodní stranou nahoru na mřížku. K osušení obou polovin použijte papírové utěrky.

Mokré nebo suché třít?

Celým smyslem uzení žeber je dát jim co nejvíce času na zlepšení textury a maximální pohlcení kouře. S tím pomůže suché tření. Většina receptů na suché tření obsahuje sůl, která stahuje vodu z povrchu žeber. Cukr je další běžnou a důležitou složkou většiny receptů. Když je podrobíte zdlouhavému procesu uzení, umožní to žebrům vytvořit pěkný, karamelizovaný povlak, který uzavře šťávu a zabrání jejímu vysychání. Na tato žebírka nebudete muset připravovat barbeque omáčku.

Naneste suchou třísku na obě strany žeber. Nebojte se použít i štědré porce. Udělejte povlak tak silný, jak jen můžete. Žebra můžete nejprve potřít olivovým olejem nebo hořčicí, aby se lépe přilepily. Poté jej pomocí rukou rovnoměrně rozetřete po povrchu žeber. Silná vrstva třeně udrží maso vlhké a křehké a zároveň mu dodá chuťový zevnějšek.

Ujistěte se, že žebra nevysušíte

Pamatujte, že cílem je vyluhovat maximum chuti, ne žebra vysušit. Nenechávejte žebra potažená déle než 12 hodin. Jak jsme již uvedli dříve, většina suchých tření obsahuje sůl, která má dehydratační účinek, takže prodloužení koření může jít proti vám, pokud jej necháte příliš dlouho.

Nezabalujte žebra do potravinářské fólie, když používáte suchý třecí prostředek přes noc. Pokud tak učiníte, voda z masa odčiní vaše úsilí a vše, čeho se snažíte dosáhnout suchým třením. Nejlepších výsledků dosáhnete, když nezakrytá žebra skladujete v lednici nebo na chladném a suchém místě. Odměnou vám bude jemné křehké maso a dostatek uzivosti, které uspokojí i ty nejzatvrzelejší milovníky grilování.

Jaké jsou nejlepší koření?

Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků z tření, použijte kvalitní, abyste zvýraznili chuť vašich žeber. Opět to bude záviset na vašem vkusu a preferencích. Většinu suchých receptů na natírání lze snadno vyrobit ze snadno dostupných surovin. Univerzální tmel si můžete vyrobit doma nebo použít nějaký z obchodu.

Pro začátek potřebujete pouze jednu hlavní složku, jako je chilli paprička nebo hnědý cukr. Sůl je samozřejmě hlavní složkou mnoha receptů, stejně jako pepř. U vepřových žeber je vše ostatní až po cukru. Sladkost cukru skvěle doplňuje sladké i slané vepřové maso a dává vyniknout jeho intenzivní chuti.

Zde jsou základní informace:

Sladké drtí

Pokud máte rádi trochu sladkého, pak je tento recept pro vás. Jako základ budete muset použít surový cukr a hnědý cukr. Dále budete potřebovat sůl, nejlépe košer, a chilli prášek. Další je černý pepř, mletý tymián, skořice a mletý kmín. Dochuťte cibulovým práškem, česnekovým práškem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Můžete také doplnit mletým chipotlem nebo kajenským pepřem.

Pikantní drtí

To je pro vás, pokud dáváte přednost více kousnutí než sladkosti. Místo cukru zintenzivněte množství kajenského pepře, drcené červené papriky nebo chilli. Použijte mleté papričky jalapeňo, papričky duchů nebo čerstvý zázvor, abyste chuť nakopli o stupeň výš. Snižte množství soli, které používáte ke snížení koncentrace sodíku v tření.

Pikantní drtí

Toto jednoduché mazání je to, co potřebujete, pokud dáváte přednost jemnější chuti. Je to většinou variace víceúčelového tření.

Vše, co potřebujete, je hnědý cukr, sůl, uzená paprika, mletý černý pepř a česnekový prášek. Přidejte nějaké bylinky, jako je tymián a rozmarýn, abyste získali zemitější chuť.

Celkem

Pamatujte, že koření je pouze polovinou konečné chuti uzených žeber. Vybírejte kouřové dřevo pečlivě, abyste z uzení získali to nejlepší.

Máte zájem o další informace o masových potěrech? Nehledejte nic jiného než naše články na:
3 domácí pomazánky, které posunou vaše uzené kuře na další úroveň
Slavné typy tření ve spojení s vynikajícími recepty
Co je to Rub, proč a jak to udělat?

Pokud chcete další tipy a triky, podívejte se na Bradley Food Smoking Blog. Veselé vaření!

Abychom vám pomohli dále v procesu stát se pitmasterem, vytvořili jsme e-knihu zdarma:

Naučte se tipy a triky grilování, od výběru nejlepšího grilu a udírny až po nejlepší kusy masa pro začátek. Přečtěte si také techniky a tajemství pit mastera, abyste dosáhli dokonalé chuti.

+ 20 bezplatných receptů a tabulka párování dřeva na kouření!

A bonusový průvodce vnitřní teplotou!

<< Stáhnout e-knihu zdarma >>