How to Add a Smoked Flavor to Your Foods with Chipotle Peppers

Jak přidat Smoked Flavor do vašich potravin s Paprika zeleninová

Posted on: January 18, 2023



Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak přidat jemnou chuť na vaše potraviny je pomocí potravin kuřák. To dává maso extra bohatou kouřovou chuť, jako většina z doby, jídlo je uzené přímo nad dřevem. To však není jediná metoda, kterou můžete použít.

Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak přidat do jídla kouřovou příchuť, je použití udírny. Maso tak získá extra bohatou kouřovou chuť, protože většinu času se jídlo udí přímo nad dřevem. To však není jediná metoda, kterou můžete použít. Někdy možná spěcháte a nemáte trpělivost čekat, až se vaše maso uvaří v udírně, nebo prostě nemáte peníze na nákup udírny, což nás vede k možnostem B a C. V tomto článku se podíváme na to, jak přidat kouřovou příchuť vašemu jídlu pomocí chipotle papriček.

Co jsou to chipotle papričky?

Jedná se o kouřem sušené zralé chilli papričky jalapeño používané k dochucení, které produkují skvělou kouřovou chuť. Chipotle papriky jsou k dispozici v práškové, celé a vločkové formě.

Proč používat chipotle papričky

Sušené a uzené papričky chipotle se používají hlavně k tomu, aby dodaly jídlu kouřovou příchuť, která nově definuje celkovou chuť jídla. Výsledky však závisí na typu chipotle papričky, kterou používáte, práškové, celé nebo vločkové a na tom, čeho chcete dosáhnout.

Jak vyrobit chipotle papričky

Je důležité si uvědomit, že chipotle papričky si můžete koupit a nemusíte si je nutně vyrábět sami.

Co potřebuješ:

  • Zralé červené jalapenos – Pokud je nemáte na zahrádce, můžete si je koupit v obchodě nebo od místních farmářů a nechat je dozrát.
  • Kuřák jídla
  • Dřevěné štěpky – Existují různé příchutě, včetně bílého ořechu, pekanového ořechu nebo dubu

Uzení chipotle paprik

  • Umyjte a osušte vaše jalapenos
  • Nastavte udírnu na teplotu 200 °F (93 °C). Můžete použít i gril a předehřát na podobnou teplotu.
  • Usušené zralé jalapeňos položte na udírnu a kuřte, dokud nejsou zcela suché.
  • Vyjměte sušené chipotles z udírny a rozdrťte je na jemný prášek.

Jak používat chipotle papričky

Chipotle papričky lze použít k vytvoření mnoha jedinečných jídel, včetně grilovaných chipotle krevet, chipotle trhaného hovězího masa, medově chipotle žebírek, quesadillas z uzeného lososa se smetanovou chipotle omáčkou a chipotle chilli z černých fazolí.

Nyní se podíváme na to, jak připravit medovo-chipotlová žebírka.

Přidání uzené chuti vašim žebrům s chipotle papričkami

Ingredience:

  • 1/4 šálku worcesterové omáčky
  • 6 liber vepřových žeber
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce nasekaných chipotle papriček (přidané do adobo omáčky)
  • 4 lžičky mletého chipotle pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky pepře
  • Fóliový papír
  • Velká mísa
  • Pánev
  • Barbeque omáčka

Co budete potřebovat na barbeque omáčku:

  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 3 šálky kečupu
  • 2 lahve (11,2 unce každá) piva Guinness
  • 2/3 šálku medu
  • 2 šálky barbeque omáčky

Pokyny

  • Zabalte žebra do hliníkové fólie a utěsněte okraje fólie.
  • Grilujte vepřová žebírka na nepřímém středním ohni asi jednu hodinu.
  • Smíchejte ingredience na grilovací omáčku a další koření ve velké misce a poté je přeneste do hrnce.
  • Směs přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 45 minut nebo do zhoustnutí (pro dosažení nejlepších výsledků nezapomeňte občas zamíchat)
  • Vyjměte žebra z alobalu a potřete je z obou stran omáčkou.
  • Umístěte je zpět na gril a pečte na středním ohni asi 30 minut nebo dokud nezhnědnou.
  • Necháme vychladnout a podáváme.

Bradley tipy a triky

Přidání kouřové chuti do jídla pomocí chipotle pepře není příliš složité a v závislosti na typu dřevěných štěpků, které používáte, můžete získat různé příchutě.

Zde je několik tipů, jak zlepšit váš zážitek z vaření při vaření s chipotle papričkami:

  • Při uzení samotné papriky pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme před uzením počkat, dokud nebude úplně vysušená.
  • Používejte pouze chipotle papričky, které jsou prosté hniloby nebo skvrn.
  • Pokud přidáváte chipotles do adobo, jako jsme to udělali v našem případě, přidejte je po počátečním uzení. To pomáhá předcházet dehydrataci. Pokud vám však chipotles již zaschly, nemusíte se bát. Můžete je rehydratovat a přidat do omáčky.
  • Pokud uchováváte chipotle papričku v lednici, nechte ji před kouřením ohřát na pokojovou teplotu.
  • Aby nedošlo k plísni a zničení výsledků, ujistěte se, že je paprika zcela vysušená a křupavá.

Závěrečné myšlenky

Není pochyb o tom, že přidání prášku z chipotle do pokrmu může okořenit vaše vaření a přidat uzenou chuť.

Jejich výrazná chuť způsobuje, že jídlo není příliš kyselé ani příliš sladké, takže jídlo olizuje prsty. Pokud však nemáte rádi pepř, měli byste si dávat pozor na to, kolik ho přidáváte. Kromě toho jsou chipotle papričky jedním ze způsobů, jak můžete stále získat tu kouřovou chuť ve svých jídlech bez použití udírny.

Zde je několik receptů s chipotle, které můžete vyzkoušet doma:
Jak vyrobit uzenou klobásu z javorového javoru Chipotle
Mango Chipotle Smoked Wings
Recept na uzené Chipotle BBQ Riblets