How to Inject BBQ Meat to Increase Flavor and Tenderness

Jak Vstříkněte BBQ maso pro zvýšení chuti a jemnosti

Posted on: January 18, 2023



Při kouření jsou vlhkost a chuť dvěma klíčovými faktory, které je třeba zvážit. Jsou označovány jako dva klíčové ukazatele kvality, dobře uzeného masa. Schopnost podávat jemné, šťavnaté a chutné maso je to, co odlišuje pitmastery od ostatních.

Při kouření jsou vlhkost a chuť dva klíčové faktory, které je třeba vzít v úvahu. Jsou označovány jako dva klíčové ukazatele kvality, dobře uzeného masa. Schopnost podávat křehké, šťavnaté a chutné maso je to, co odděluje pitmastery od ostatních.

Výsledkem je, že milovníci kouření neustále hledají nové techniky, jak udělat jejich maso šťavnatější a lahodnější. I když jsou slané nálevy a marinády fantastické, chuť ne vždy pronikne do masa. Zde přichází na řadu injekce do masa.

Injektor na maso je v podstatě velká injekční stříkačka, která se běžně vyskytuje ve většině prodejců potravin, kuřáků a dalších prodejců potravin. Jsou k dispozici v různých průměrech jehel a kapalin, což ve většině případů není důležitým faktorem. Jednoduše si vyberte takovou, která se vám pohodlně vejde do dlaně a je dostatečně velká, aby unesla množství marinády, kterou hodláte na maso použít. Bez ohledu na to, který model si vyberete pro vstřikování silnějších součástí, v mnoha případech potřebujete širokohrdlový injektor s hrotem, který prorazí otvory do kousků masa. Před prvním použitím jej dobře umyjte mýdlem a vodou.

Druhy masa k uzení

Injekce s příchutí masa je rychlejší než marinování, protože uzeným masům dodává hodně chuti. Sušší maso, jako je vepřový zadeček, vepřová panenka, vepřová panenka, vepřové kotlety, jehněčí kýta, nebo velké kusy jako krůta, hovězí hrudí, celé ptáky, šunky nebo vepřová plec, jsou vynikajícími možnostmi pro injekci.

Hlavním faktorem, který informuje o procesu vstřikování masa, je způsob přípravy masa, včetně grilování nebo uzení. To znamená, že existuje několik věcí, které musíte zvážit, než se pokusíte aplikovat své maso. Ale pokud nejste v udírně potravin nováčky, mohli byste být schopni to zrychlit a přidat mnohem více chuti. I když se to na první pohled může zdát komplikované, po lepším pochopení to bude mnohem jednodušší. Podělíme se s vámi o jednoduchý návod pro kutily, jak píchnout maso.

Kdy aplikovat maso

Ve většině případů doporučujeme vstříknout si do masa alespoň pět minut před vhozením do udírny. Také úroveň chuti, kterou hodláte dosáhnout, by měla informovat o časové ose, abyste si vstříkli maso před začátkem kouření. Cílem by vždy mělo být dát vstříknutým šťávám čas, aby pronikly skrz celý kus masa. V zásadě platí, že čím déle necháte maso po vstříknutí usadit, tím větší chuť.

Nejlepší šťáva do masa

Vstřikování masa začíná vytvořením požadované šťávy. Nejprve byste se měli rozhodnout pro ideální příchuť masa, abyste zajistili požadované výsledky. Látka, kterou do masa přidáte, nemusí být složitá, abyste dosáhli skvělých výsledků. Také se příliš neblázněte s množstvím soli, sladkostí nebo jedinečných chutí; Pamatujte, že cílem je doplnit a zvýraznit chuť a nezastínit přirozenou chuť masa.

Jak aplikovat BBQ maso

První věc, kterou se musíte naučit, je používat stříkačku. Nasajte do injekční stříkačky dostatek šťávy tak, že se špička jehly zcela vynoří v tekutině. Steak je jedním z nejčastěji vstřikovaných kusů masa a díky své tloušťce je ideální pro vstřikování šťáv. Vše, co potřebujete, je soustředit se na masitější části řezu, aby se šťáva mohla co nejvíce rozšířit. Stojí za zmínku, že kapalina by měla být vstříknuta do několika oblastí kolem řezu, aby se dosáhlo rovnoměrného šíření.

Pokud řez obsahuje nějakou kost, budete muset vstříknout šťávu do několika míst kolem kosti, abyste zajistili, že nezůstanou žádné suché oblasti. Při implantaci jehly se ujistěte, že je přibližně uprostřed řezu. Tím je zaručeno, že při vstřikování vašeho grilovaného masa nebudou zanedbány žádné části řezu nebo nedojde k únikům. Také je dobré maso obrátit, aby se vstříklo z obou stran.

Budete také muset věnovat více času, abyste zajistili, že se šťáva vstřebá co nejvíce. To je nezbytné, zvláště když si aplikujete injekci do hrudníku. Je důležité zajistit, aby hruď absorbovala šťávu, protože je obecně jedním z nejsušších dostupných mas. Jednoduše vstříkněte další šťávu do hrudníku na více místech, abyste toho dosáhli.

souhrn

A konečně, můžete přidat extra chuť plátkům masa tím, že je nastříkáte marinádou, místo abyste je třeli. Zlepšíte tak chuť vašeho jídla. Je to jednoduchý postup, který nevyžaduje mnoho znalostí ani zkušeností. Jednoduše se ujistěte, že si zakoupíte správný injektor pro množství marinády, které hodláte použít. Po dokončení také důkladně vyčistěte vstřikovač a odstraňte všechny přebytečné tekutiny. U jídla se hlavně bavte.

Podívejte se na tyto další články o injekcích do masa:
Mám propíchnout syrové maso sondami a injektory?
Můžete vstříknout solný roztok do uzeného masa?
Tipy & triky na injekční hruď

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.