Food Smoking: Outdoor Cooking Tips From A Local Chef

Kouření jídla: Tipy pro venkovní vaření Od místního kuchaře

Posted on: October 04, 2023



Vezměte si jídlo na další úroveň! Přečtěte si všechny o Outdoor Cooking Tips From the Local Chef, Ted Reader! Budete se chtít vrátit pro další. Garantujeme ji!

Posuňte své kouření na vyšší úroveň! Přečtěte si vše o tipech na venkovní vaření od místního šéfkuchaře, čtenáře Teda! Budete se chtít vrátit pro více. Garantujeme to!

Šéfkuchař Ted Reader

Známý jako 'Kmotr grilu', jeho šarm a nebojácný kulinářský duch přivedl Teda k tomu, aby se stal oceněným šéfkuchařem, autorem, bavičem zaměřeným na inovace potravin a produktů a profesorem inovací moderních kulinářských aplikací na Canadian Food and Wine Institute na Niagara College.

Tedova vášeň pro všechno uzené a grilované je extrémně nakažlivá. Často ho najdete, jak šíří své evangelium o BBQ na živých ukázkách vaření a televizních a rozhlasových vystoupeních, ze kterých se fanouškům sbíhají sliny na další!

Ted vlastní přes 75 grilů a udíren.

Dnes můžete Teda najít na dvorku jeho domova v Torontu, jak si pohrává s hračkami a vyvíjí kreativní a chutné recepty.

Ať už používáte gril nebo udírnu, stejně jako způsoby, jak přizpůsobit gril pro uzení.

Podívejte se na tento recept na uzená žebra v Bradley Smoker! Pokračujte ve čtení pro další tipy a triky od samotného šéfkuchaře!

ČTYŘI PŘIKAZENÍ

Reader začíná svými „přikázáními“ o kouření, aby přiměl lidi, aby začali uvažovat jako kuřák, nikoli jako grilovač. Některá z těchto přikázání zahrnují:

• Být připraven — Stejně jako v případě, připravte si udírnu/gril. Vězte, co vaříte, jak dlouho to bude trvat, kolik dřeva budete potřebovat atd. A vždy dobře rozpalte oheň, než něco přiložíte.

 Buď trpělivý — Někdy je kouření celodenní záležitostí, tak se uvolněte a užijte si to. Jak říká kolega autor grilování Davis: "Když je vaše láhev whisky prázdná, maso je hotové."

 Žádné pokukování — Čtenář a další říkají, že i 30sekundové nakouknutí pod pokličku ve špatnou dobu může přidat 20 minut k vaší době kouření.

• Cvičení dělá mistra — Jako každý druh vaření nebo grilování nějakou dobu trvá, než získáte pocit, co děláte.

Získejte skvělé maso!

Níže se podívejte na to, co považuji za skvělý výběr masa:

Hovězí

Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků při uzení masa, kupte si to nejlepší maso, jaké si můžete dovolit. Kvalita masa dělá velký rozdíl a pro krásné mramorování dáváme přednost hovězímu masu „Prime“ nebo „Choice“. Získáte úžasnou chuť, po které naše prvotní instinkty touží!

Věřte nám, budete chtít hodně mramorování (bílý tuk protékající masem). Je to proto, že čím více má maso tuku, tím lépe chutná! Ze zdravotního hlediska, pokud neděláte častou hlavní surovinu hovězí s vysokým obsahem tuku, jste stále v pořádku.

Vepřové

Čerstvý! Ať už chcete upéct celé prase nebo plec, pořiďte si to nejčerstvější maso, jaké najdete. Doba. A teď, který řez?

Náhradní žebra, venkovský styl nebo dětská žebra? Je to tvoje volba! Všechno je to dobré, ale... také dáváme přednost tradičním žebírkům, zvláště stylu St. Louis.

Vepřová plec (12–16 lbs./5,4–7,3 kg) má také spoustu chuti a tuku potřebného k udržení vlhkosti a křehkosti masa. Tuk je velmi dobrý, zvláště když udíte maso delší dobu. Pokud najdete střih na celé rameno, tím lépe!

Kuře

Jsou všechna kuřata stejná? Ani náhodou. Při uzení masa jsou tito dvorní ptáci nepřekonatelní pro chuť!

Hovoříme o „výběhových kuřatech“, kde se ptáci volně pohybují, mají dostatek čerstvé vody, pohybují se a škrábou se do země podle libosti. Dobrý pták ve volném výběhu bude uveden na trh asi za 180 dní. Většina kuřat je dnes rychle vypěstovaná (80 dní).

Tito jsou vystresovaní a chováni v uzavřených klecích, krmeni dobrotou ví čím a „mechanicky“ zpracováni pro masový prodej. Chuťově se to nedá srovnávat, takže rádi kupujeme kuře „z volného výběhu“, když je k dispozici.

Není k dispozici žádné kuře z volného chovu? No... získejte toho nejčerstvějšího, baculatého, 3-5 kilového ptáka, kterého můžete najít. Pokud se nechcete bortit s krájením a čištěním, kupte si kuřecí části, které vám nejvíce chutnají. Hledejte nejčerstvější data!

Zmrzlá jediná věc v okolí? Kupte si nejnovější datovaný balíček a my vám stejně bude chutnat skvěle!

Perfektní koření

Z odborných znalostí místního šéfkuchaře rozhodně používejte to nejkvalitnější a nejčerstvější koření, jaké můžete. Je obrovský rozdíl mezi starým kořením „za lahev“ a věcmi nejvyšší kvality. Toto tajemství uzení masa jsme se naučili tvrdě!

Nástroje

Použili jsme pro to následující kritéria náš oblíbený kuřák na dvorku:

  1. Snadnost použití
  2. Snadné čištění
  3. Přenosnost
  4. Vynikající hodnota (ekonomické, kvalitní provedení)

Profesionální tip: Při uzení masa je nutné sledovat vnitřní teplotu pomocí teploměru v troubě. Ke konci doby pečení musíte také zkontrolovat maso podle druhu masa „okamžitě odečítaný“ teploměr, aby bylo zajištěno, že maso bude udělané k dokonalosti. Nikdo nemá rád tepelně neupravené kuřecí nebo vepřové maso! A za to nejlepší nemusíte utratit majlant.

Regulace tepla

Všechny skvělé recepty na grilování jsou založeny na kontrole tepla a je velmi důležité, abyste se řídili tímto tipem! Pečlivě dodržujte doporučené teploty v našich receptech a používejte zatraceně dobrý teploměr na maso. Zkontrolujte to maso! Použijte an „okamžitý“ teploměr na maso aby byla zajištěna bezpečná minimální teplota.

Získejte správné načasování!

Věděli jste, že načasování přímo souvisí s teplotou? Čím nižší teplota, tím déle se vaří, ale nepodvádějte! Udržujte kontrolu tepla a založte načasování na vnitřní teplotě masa, tečka. Tento tip na grilování mohl mít název „Trpělivost“. Na správné grilování kuřete, žeber, hrudí a hlavního žebra toho budete potřebovat kbelík. V podstatě vše výše uvedené.

Úrovně kouře

Kouř dodává masu tu neuvěřitelnou chuť, ale navrch můžete vždy přidat extra příchuť.

Při uzení jakéhokoli masa vždy používejte pouze kořeněné (nikdy „zelené“) dřevěné biskety bílý ořech, Dub, Mesquite, Třešeň, Javor, ovocná dřeva atd., podle vašeho vkusu. Ty jsou v sezóně snadno dostupné všude tam, kde se prodává grilovací příslušenství. Pokud nemůžete najít to, co hledáte, naše podtržené modré odkazy jsou skvělým zdrojem.

Podívejte se na Blog Bradley Smoker pro více postřehů a tipů a triků pro kouření jídla!