How To Achieve High Temperatures On A Bradley Smoker

Jak dosáhnout Teploty vysoké teploty Na Bradley Smoker

Posted on: October 04, 2023



Klíčovými faktory ovlivňujícími teplotu kuřáka jsou vítr, otevření ventilace, produkt, který kouříte a teplota oblasti, kde máte kuřák nastavený.

Klíčovými faktory, které ovlivňují teplotu vašeho kuřáka, jsou vítr, ventilační otvory, produkt, který kuříte, a teplota prostoru, kde máte udírnu nastavenu.

Udírna Bradley je navržena tak, aby poskytovala nejlepší výsledky nízko a pomalu. Nízké a pomalé vaření zablokuje vlhkost. Kouř dodává odvážnou, výraznou chuť. Díky tomu přichází se skromným topným tělesem o výkonu 500 W. Hořák na puk přidává dalších 125 wattů ke schopnosti generovat teplo. Takže vaše teplota pod 50 stupňů je problém, když používáte udírnu jako sporák.

Náš nový P10 má nový design s tepelným výkonem 1000W, takže může dodávat nízké a pomalé, ale na přání i vyšší teploty.

Profesionální tip: Většina z nás používá naše udírny také jako vařiče. Není na tom nic špatného. Ale pokud máte problémy s teplotou, když se příliš ochladí, není na škodu nejprve přidat chuť kouře a dovařit v troubě nebo grilu.

Buďte si vědomi větru

Největším faktorem, který způsobuje, že váš Bradley nezvýší teplotu, je vítr. Zdá se, že vysává teplo přímo z udírny. Pomáhá chránit kuřáka před větrem. Někteří lidé vyrobili izolační kryty pro své kuřáky z izolačních sad ohřívačů vody. Jiní nainstalovali svůj kuřák do nějakého kuřáckého domu, aby ho chránili před větrem. Buď na zakázku postavenou dřevěnou konstrukci nebo jednu z těch plastových zacvakávacích přístřešků nebo skladovacích košů. Funguje také jako ochrana před počasím a bezpečné skladování obecně.

Nechte ventilační otvor široce otevřený

To, jak je váš průduch otevřený, může mít také velký vliv na to, jak snadno se váš kuřák dostane na požadovanou teplotu. Některé produkty, jako je drůbež, obsahují hodně vlhkosti. Pokud při kouření krocana není otvor dokořán, vlhkost, kterou pták uvolňuje, se zachytí v kuřáku.

Voda dokáže absorbovat obrovské množství tepla, takže zachycená vlhkost zabraňuje kuřákovi dostat se na teplotu. Zachycená vlhkost může také způsobit „černý déšť“. Vlhkost kondenzuje na horní části udírny a kape dolů na jídlo, které udíte. Chápu, že „černý déšť“ není vůbec chutný, takže se mu chcete vyhnout.

Tip je nechat průduch neustále otevřený. Někteří, včetně mě, zašli tak daleko, že odstranili ventilaci. Udírna funguje opravdu dobře s široce otevřeným průduchem. A jeho odstranění zabraňuje nechtěnému ponechání zavřeného ventilačního otvoru, když začnete kouřit.

Topná tělesa mohou pomoci při rekuperaci tepla

Pokud si prohlédnete fóra, můžete vidět obrázky kuřáků se stříbřitou hrudkou v pravé dolní části kuřáka. Jedná se o cihlu obalenou fólií, která funguje jako chladič. Cihla se zahřívá, když předehříváte udírnu. Poté toto teplo uvolní zpět do udírny, když vložíte studené maso nebo otevřete dvířka. To způsobí, že teplota skříně klesne pod teplotu cihly.

Kouření za větrného dne

Když jsem za chladného (35stupňového) větrného dne kouřil krůtí prsa, ohříval jsem v troubě některé ze svých kuřáckých cihel. Poté jsem je přenesla na kuřák, když jsem do kuřačky vložila prso. Pomohlo to rychleji dostat kuřáka zpět na teplotu a pomohlo stabilizovat teplotní výkyvy během období, kdy krůta absorbovala hodně tepla.

V podmínkách, kde je obtížné používat udírnu jako sporák, mnoho lidí udí a poté přenese produkt do trouby, aby dokončila část procesu vaření. Takže toto je návod, jak dosáhnout vysokých teplot na kuřákovi Bradley.

Kuřák vždy předehřejte

Předehřátí udírny je klíčové, doporučujeme hodinu před zahájením receptu. Dejte svému kuřákovi dostatek času na předehřátí. Nečekejte stálé teploty nad 250 stupňů, protože běžná provozní teplota je 200 až 250 stupňů. Po vložení jídla počkejte, než se váš Bradley Smoker znovu zahřeje. Během vaření bude určité teplo unikat, ale nechte klapku téměř zavřenou a umístěte udírnu mimo vítr, abyste udrželi stálé teploty.

Zkontrolujte připojení kabelů

Nezapomeňte zatlačit kabely až na doraz, aby se k topnému tělesu dostal dostatek energie.

Také se ujistěte, že váš zdroj energie je dostatečně výkonný pro kuřáka. Například prodlužovací kabely, které nejsou dostatečně výkonné pro použití s kuřáky, mohou mít za následek nižší teploty.

Nikdy nezapomeňte mluvit s naším týmem!

Po vyzkoušení tipů v článku a pokud teplo stále neklesá, napište zprávu support@bradleysmoker.com a náš tým vám pomůže s odstraňováním problémů a kontrolou, zda je vše v pořádku s komponentami udírny.

Doufáme, že se vám tento krátký průvodce možnými řešeními vytápění líbil. Nezapomeňte se podívat na Blog Bradley Smoker pro více osvěžujících tipů a triků na uzení jídla po celý rok pro začínající mistry pitů!