Meat getting smoked at smoker

Elektrický Kuřáci vs. Plyn Grily

Posted on: October 04, 2023
Read time: Read Time: 10 min



Spárujte text s obrázkem a zaměřte se na vybraný produkt, kolekci nebo blogový příspěvek. Přidejte podrobnosti o dostupnosti, stylu nebo dokonce uveďte recenzi.

Mnoho z nás už dlouho považuje venkovní vaření za zábavu a odbourávání stresu. Je dokonalým doplňkem kempování a výletů. Kromě rozhodování o tom, které maso vařit, je zde také otázka, jaké zařízení by mělo být použito. Přestože udírny a grily slouží stejnému účelu, každý z nich má své kladné i záporné stránky.

Jednoduše řečeno, grily se zaměřují na teplo, zatímco kuřáci na použité dřevo zvýrazňující chuť. Mnoho lidí si myslí, že plynové grily jsou lepší, protože jsou lepší, pokud jde o vytváření tepla. Na druhou stranu, jiní preferují elektrické udírny, protože poskytují více chuti. Zatímco odpověď na to, co je lepší, závisí na tom, co chcete a potřebujete, je třeba vzít v úvahu i další aspekty.

Rozdíly mezi elektrickými udírnami a plynovými grily

Elektrické udírny a plynové grily umí při vaření masa vzorně pracovat, a to je to nejdůležitější. Není však na škodu vybrat si perfektní vybavení pro vaše potřeby. Zde jsou některé z rozdílů, které vám mohou pomoci při rozhodování o tom, co byste měli koupit.

Elektrické udírny vs. plynové grily

Zdroj tepla

Ústředním aspektem elektrické udírny, která ji odlišuje od plynového grilu, je její zdroj tepla. Oba používají k vaření jídla horký kouř, ale první vystavuje jídlo stálému proudu ochuceného kouře po stanovenou dobu. Využívá horké elektrické tyče, na rozdíl od jiných typů udidel, takže se nebudete muset bát, že vám dojde palivo.

Zdrojem tepla plynových grilů je propan nebo zemní plyn. Poskytuje způsob, jak rychle uvařit jídlo, aniž byste museli zakládat oheň tradičním způsobem. Vše, co to vyžaduje, je pustit plyn a poté stisknout tlačítko zapalování.

Rychlost vaření

Pokud jde o dobu potřebnou k vaření jídla, plynové grily se ujímají vedení. Protože jako zdroj tepla používá hořící plyn, je teplo větší. Doba vaření závisí na tom, jaké jídlo se griluje. Ve srovnání s tím, za jak dlouho stejnou práci odvedou elektrické udírny, jsou však plynové grily rychlejší.

Jedním z problémů, které mohou mít lidé ohledně času, který kuřáci potřebují k vaření, je neustálý dohled. Protože však u elektrických udíren není problém s vyčerpáním paliva, nepotřebuje nepřetržitou dodávku dřeva, takže to není problém.

Chuť

Možná je nešťastné, že příprava jídla kuřákům trvá déle, ale má to svou výhodu. Bude více času, aby ochucený kouř pronikl do jídla, což znamená, že může poskytnout více chuti. Elektrické udírny také přicházejí s minimálním odvzdušňováním, takže pokud jde o udržení vlhkosti, aby bylo maso měkké, jsou nepochybně lepší.

Pokud nepřidáte další koření, jídlo vařené na plynových grilech nebude mít jedinečnou chuť. Chuť je jedním z nejdůležitějších aspektů jídla a električtí kuřáci to dokážou poskytnout v piky.

Uzení masa u kuřáka

Snadnost použití

Mnoho elektrických kuřáků je v dnešní době do značné míry na autopilota. Jediné, co musíme udělat, je zapojit jej do zásuvky a bude připraven k práci. Snadno se obsluhují a ovládají a nevyžadují neustálé sledování. Zatímco se jídlo udí, můžete se věnovat jiným věcem.

Plynové grily se také snadno používají. Nejnovější modely lze nyní zapnout pouhým otočením knoflíku a teplotu lze také snadno regulovat pomocí regulátoru.

Náklady

Obecně platí, že elektrické udírny jsou levnější než grily. Na trhu je mnoho ochucených dřevěných štěpků a některé jsou dokonce vyrobené tak, aby hořely déle. Například Bradley Bisquettes dokážou nejen zajistit lahodnou chuť jídla, ale jsou také velmi levné.

Na druhou stranu je cena jednou z nejvýraznějších nevýhod použití plynového grilu. Nákup vybavení je drahý a pokud k tomu připočtete náklady na údržbu a palivo, může to být pěkně těžké.

Vlivy na životní prostředí

Elektrické udírny i plynové grily jsou navrženy tak, aby tak či onak snižovaly znečištění životního prostředí. První z nich lze použít jako metodu konzervace, protože umožňuje recyklaci dřeva. Plynové grily jsou navrženy tak, aby hořely čistým plamenem, což znamená, že se na znečištění ovzduší podílí minimálně.

Po zvážení všech věcí se elektrické udírny zdají být lepší volbou než plynové grily. Elektrické udírny nejsou tak drahé jako grily, snadno se ovládají, jsou šetrné k životnímu prostředí a nebudete se muset bát vyčerpání paliva. Uvaření jídla může vyžadovat delší dobu než plynové grily, ale poskytuje lepší chuť. Další skvělé tipy a triky Bradley spolu s tím, jak co nejlépe využít svého Bradley Smoker, najdete v úžasných článcích na našem Bradley Smoker Food Smoker Blog.