| |

Často kladené otázky ohledně udíren Bradley


bullet Velikost udírny Bradley, jaké množství potravin se vejde dovnitř?
bullet Jak dlouho se mají udit potraviny v udírnách Bradley?
bullet Jedná se o gril nebo o udírnu?
bullet Kam mám udírnu umístit a mohu ji použít uvnitř?
bullet Kolik kouře se tvoří?
bullet Proč právě studený kouř?
bullet Jaký je rozdíl mezi potravinami uzenými studeným a horkým kouřem?
bullet Jak firma Bradley vyrábí dřevěné briketky?
bullet Jak dlouho firma Bradley vyrábí udírny a briketky?
bullet Na kolik vás vyjde provoz udírny?
bullet Dají se koupit dřevěné briketky v ČR?
bullet Kde seženu náhradní díly?
bullet Proč jsou udírny Bradley Smoker dražší v Evropě než v USA?
bullet Podívejte se též na často kladené otázky nových uživatelů


Velikost udírny Bradley, jaké množství potravin se vejde dovnitř?

Zde klikněte pro zobrazení obrázků. . Rozměry každého modelu jsou rovněž uvedeny v katalogu produktů.

Jak dlouho se mají udit potraviny v udírnách Bradley?

Doba uzení se samozdřejmě mění v závislosti na velikosti porcí potravin a na tom zda udíte studeným či horkým kouřem. Tak například kuře uzené horkým kouřem bude hotové za stejnou dobu jako kdybyste ho vařili, tzn. za cca 90 - 120 minut. Losos uzený studeným kouřem bude hotov za 4 - 5 hodin. Šunka uzená studeným kouřem za 6 hodin, sýr za 3 hodiny a makrela zhruba za 45 minut.

Jedná se o gril nebo o udírnu?

Zvláští otázka řeknete si možná, ale mnoho lidí má zkušenosti i s jinými značkami udíren používaných při grilování a pro přípravu čerstvě vyuzených potravin. Ve skutečnosti je celá tradice uzení a grilování v Severní Americe, odkud udírny Bradley Smoker pocházejí, spojena se šampionáty ve grilování. U nás v Evropě je tradice v uzení potravin spíše rodinnou záležitostí s citem pro detail a dohromady se správnou technikou uzení vede ke vzniku uzených gurmánských lahůdek jako je uzené vepřové, ryby, zvěřina a další. Díky své konstrukci jsou udírny Bradley Smoker pro tento úkol více než vhodné, kdy při uzení vznikají produkty delikátní chuti. V Evropě, a to zejména ve Velké Británii mají naše udírny již spoustu spokojených uživatelů.

Kam mám udírnu umístit a mohu ji použít uvnitř?

Bradley Smoker jsou udírny s přirozeným tahem, což znamená, že kouř stoupá skrz komoru a uniká přes otvor v horní části. Většinou jsou používány venku, přičemž je snadné je zvednout a přenést z místa na místo. Je ovšem možné je použít i v interiéru, pokud zajistíme odvod kouře. Běžná digestoř by k tomuto účelu měla stačit.

Kolik kouře se tvoří?

Pokud se chcete dozvědět více o použití v uzavřeném interiéru bez zvláštní ventilace - viz. výše. Ale venku nebo v blízkosti obydlí se kouř rychle rozptýlí. Při uzení tak nevzniká žádný oheň plný štiplavého kouře, což znamená, že nebudete rušit sousedy!

Proč právě studený kouř?

Tvorba kouře bez tepla, je nejlepší způsob, jak ovlivnit chuť uzených potravin. Ve většině udíren vzniká teplo při spalování dřeva od zapálení až po vznik popela, aniž by to bylo možné nějak kontrolovat. V udírnách Bradley Smoker je ale teplota a uvolňování kouře konstantní, což má za následek vynikající chuť.

Jaký je rozdíl mezi potravinami uzenými studeným a horkým kouřem?

Většina uzených potravin, které jsou vyráběny za účelem dalšího prodeje, jsou nejprve konzervovány a pak teprve vyuzeny studeným kouřem. Studený kouř má obvykle teplotu pod 38°C nebo pod teplotu při které hoří tuk. Teplo je přidáno na konci procesu uzení pro vzhled a chuť. Potraviny uzené teplým kouřem potřebují jen velmi málo konzervantů a mají vzhled, chuť a texturu plně vařených potravin.

Jak firma Bradley vyrábí dřevěné briketky?

Tohle je tajemství. Nicméně vám můžeme sdělit, že jsou vyrobeny z prvotřídního tvrdého dřeva. Briketky jsou připravovány v pod specifickým tlakem a jsou vysoušeny na patřičnou úroveň vlhkosti ve dřevě. Jako pojivo je použito přírodní kolagen, který zajišťuje, že briketky jsou kompaktní a drží pohromadě.

Jak dlouho firma Bradley vyrábí udírny a briketky?

Firma Bradley vyrábí udírny pro restaurace a hotely již po dobu 20ti let. Mnoho nejlepších hotelů a restaurací po celém světě používá k přípravě svých pokrmů právě udírny Bradley. Doufejme, že někteří z šéfkucharů se s námi podělí o svoje recepty, které používají při přípravě uzených pokrmů.

Na kolik vás vyjde provoz udírny?

Náklady spojené se spalováním briketek se pohybují okolo 25kč za hodinu.

Dají se koupit dřevěné briketky v ČR?

Rozhodně ano. Dovážíme celé kontejnery. Jestliže ve vašem okolí nemá žádný dealer zboží k dispozici, kontaktujte nás napřímo a my vám dodáme produkty, které požadujete.

Kde seženu náhradní díly?

Náhradními díly jsou převážně k dispozici u českého distributora. Tyto součásti je možné též nakoupit zde shop.bradleysmoker.co.uk

Proč jsou udírny Bradley Smoker dražší v Evropě než v USA?

Stejně jako u naprosté většiny ostatních produktů, které jsou dováženy do Evropy, tam je další odkaz v dodavatelském řetězci, kde distributor je hromadný nákup od výrobce, obchody produkty a dodávky maloobchodních prodejen určených k prodeji veřejnosti. Distributor, Graffishing, také marketing, místní odborné znalosti produktů a záruční podpora. Udírny Bradley mají také různé parametry pro evropský trh, aby byli v souladu s předpisy o likvidaci nebezpečných spotřebičů. Mějte na paměti, že v Severní Americe jsou ceny obvykle uvedeny bez přídavku DPH, přičemž evropské ceny jsou uvedeny obvykle včetně daně z přidané hodnoty (DPH). Položky dovezené ze zemí mimo Evropskou unii podléhají také povinnost platby za dovozní clo a DPH na obou položek a nákladů na dopravu.